Publicitat
Publicitat

Regatistes omplen el Mar d'Empúries amb la regata windBA, la prèvia del mundial d'Optimist

El Mar d'Empúries serà l'any vinent escenari del mundial d'Optimist de vela infantil amb més de tres-cents regatistes. L'organització ha volgut fer un assaig general organitzant la regata windBA que ha comptat amb més de cinc cinquanta participants amb equips dels Estats Units, Argentina i Puerto Rico.

Un total de 155 regatistes han participat en la regata de vela infantil windBA Costa Brava Spring Cup que s'ha fet des de dijous i fins diumenge al Mar d'Empúries. Ha estat el test previ al mundial d'Optimist que es farà de l'11 al 21 de juny de l'any vinent. L'organització tenia la previsió que per aquest assaig general comptaria amb una vuitantena de participants i finalment han estat més de cent cinquanta  amb equips mundialistes dels Estats Units, Argentina, Puerto Rico i Espanya, entre d'altres. El guanyador ha estat Gilman Hackel, seguit de James Pine, ambdòs dels Estats Units. El tercer lloc ha estat per un espanyol, Hugo Rodríguez. 

Aquest esdeveniment ha servit perquè els regatistes i tècnics es vagin familiaritzant amb l'escenari de futures competicions internacionals de nivell. El Club de Vela La Ballena Alegre ens ha explicat que en el mundial hi haurà més de 300 participants provinents de 60 països diferents. 

Després de gairebé quaranta anys, el mundial d'Optimist torna a Catalunya. L'organització anirà a càrrec de la delegació de l'Associació Internacional de la Classe Optimist i del Club de Vela La Ballena Alegre, amb la col·laboració, entre d'altres, de la Federació Catalana de Vela, El Patronat de Turisme Costa Brava i els ajuntaments de l'Escala i Sant Pere Pescador.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar