Publicitat
Publicitat

30 anys de la Flama Olímpica

L'Escala rememora la fita històrica de l'arribada de la flama olímpica de les olimpíades de 1992 a Empúries. Va ser un 13 de juny en què més de 70 mil persones van envair literalment tot el litoral emporità i milions d'espectadors ens van seguir a través de la televisió.

Tot el litoral emporità i l'Escala van viure el 13 de juny de 1992 una diada històrica. L'arribada de la flama era un esdeveniment d'àmbit global que es va resoldre de forma brillant, tot i els dubtes que van acompanyar la preparació de l'esdeveniment fins a última hora. D'entrada, era el primer cop que la flama olímpica sortia de Grècia i era rebuda en una ciutat grega, Emporion, com recordava Ita Fàbregas, que va ser la responsable de premsa del recorregut de la flama.

Aconseguir organitzar aquella arribada no va ser un camí de roses. Es va haver de convèncer les autoritats que tenia més sentit rebre la flama a Empúries que no pas, per exemple, Tarragona o Palos de Noguer.

La commemoració del 30è aniversari d'aquell esdeveniment es va fer divendres al vespre a l'Alfolí de la Sal. Acte que va deixar lloc també a l'anècdota. El director del recorregut de la torxa, Toni Rossich, per exemple, va recordar com la vigília es va fer un assaig que no va acabar de funcionar. I, a més, les previsions apuntaven tempesta

Però la il·lusió va fer que se superessin tots els esculls i finalment la cerimònia fos tot un èxit. Així ho recorda Rosa Vergés, responsable de la cerimònia.

30 anys després, recordar aquell dia encara toca la fibra sentimental en més d'un. És el cas de l'Emili Sabadell, el qui fou director d'operacions del recorregut de la torxa.

Una figura que tothom recorda d'aquella experiència és el col·lectiu de voluntaris que va col·laborar en tot el que va fer falta.

La commemoració del 30è aniversari va tenir al matí de divendres un altre episodi, l'aterratge de quatre paracaigudistes a la platja del Moll Grec, just on ho havien fet també aquell cada dia una mica més llunyà 13 de juny de 1992.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar