Publicitat
Publicitat

Quatre paracaigudistes emulen el salt de l'arribada de la Flama Olímpica

L'Escala celebra avui divendres dos actes en motiu del trentè aniversari de l'arribada de la Flama Olímpica a Empúries. El primer s'ha fet aquest matí quan quatre paracaigudistes han aterrat a la platja de les Muscleres grosses d'Empúries i el segon serà aquest vespre amb una taula rodona recordant anècdotes.

Un grup de quatre paracaigudistes han aterrat aquest matí a la platja de les Muscleres grosses d'Empúries tal com van fer-ho el 13 de juny de 1992. L'objectiu era commemorar el trentè aniversari de l'arribada de la Flama Olímpica al nostre municipi en motiu els Jocs Olímpics a Barcelona. Va ser un moment històric que va posar a l'Escala al centre del món.

Roland Hilfiker, l'organitzador del salt, ha estat avui també a l'Escala i ens ha recordat que justament on s'han llençat aquest matí els paracaigudistes de l'Skydive d'Empuriabrava hi havia més de 20.000 persones entre autoritats, mitjans de comunicació i públic.

Al capdavant d'aquests paracaigudistes hi havia Bruno Brokken, el mateix saltador i amb el mateix paracaigudes que fa trenta anys lluint el logotip de Barcelona 92. Justament aquell any, eren set i avui n'han aterrat quatre, dos d'ells també van fer-ho fa tres dècades, Brokken i també Richie Hornig.

L'alcalde de l'Escala, Josep Bofill, i la primera tinent d'alcalde, Marta Rodeja, no s'han volgut perdre aquesta commemoració.

Justament aquest vespre a partir d'un quart de nou a l'Alfolí de la Sal es celebra una taula rodona amb responsables de l’organització i voluntaris de l’arribada de la Flama per recordar anècdotes d'aquest dia tan assenyalat per la població escalenca. Els participants seran, entre altres, Rafel Bruguera, alcalde del moment; Celestino Martín, voluntari olímpic, tècnic de sistemes tecnològics i representant d'un col·lectiu clau pels Jocs de Barcelona 92 i també Toni Rossich, director del recorregut de la Torxa Olímpica. L'acte serà modificat per Ita Fàbregas, redactora de l'informatiu NEX Vespre de Ràdio l'Escala.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar