Publicitat
Publicitat

'Pedra, marbre ... cel i mar', de Pilar Aymerich, a l'Alfolí

La coneguda fotògrafa Pilar Aymerich presenta a l'Alfolí una mostra que documenta  la història dels catalans que van anar a Cuba. Ho fa d'una manera ben especial, retratant els cementiris de Barcelona i de La Havana.

L'Alfolí de la Sal acull fins el 28 d'agost l'exposició  de fotografies "Pedra, marbre ... cel i mar", de Pilar Aymerich, Premi Nacional de Fotografia 2021 i Creu de Sant Jordi.Es presenten un total de 40 fotografies, 20 del cementiri de Montjuic a Barcelona i 20 més del cementiri de Colon a La Havana.Des de sempre Pilar Aymerich ha quedat fascinada amb la personalitat dels cementiris, i més en aquest cas, quan expliquen la història dels catalans que van anar a Cuba.L'exposició és una proposta conjunta de Pilar Aymerich i de la historiadora Isabel Segura, que n'ha fet la recerca. La imaginació i el simbolisme dels creadors i professionals que hi intervenen, arquitectes i escultors, determinen també un període de la història urbana.

El tarannà de les dues ciutats també es pot veure al format fotogràfic, en blanc i negre a Barcelona i en color a La Havana.El cubà és un cementiri amb molta vida, obert i que forma part de la trama urbana del municipi.L'exposició compta amb el suport de l'ajuntament de l'Escala, la Diputació de Girona, el Departament de Cultura de la Generalitat i la Fundació Vila Casas.Per l'Escala aquesta exposició representa pujar un esglaó més per convertir l'Alfolí en un centre de referència cultural.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar