Publicitat
Publicitat

Les escoles Esculapi i Empúries preparen cançons per la Festa de la Sal

Els alumnes de cicle mitjà i superior de les escoles Esculapi i Empúries han preparat un repertori de quatre cançons tradicionals per la Festa de la Sal de l'Escala. Les peces musicals, a càrrec de Ramon Manent, s'han presentat davant d'altres companys de les escoles a la Sala Polivalent. 

Les escoles Esculapi i Empúries canten per la Festa de la Sal de l'Escala. Els alumnes de tercer, quart i sisé de primaria han preparat acompanyats de Ramon Manent un repertori de cançons marineres tradicionals. El concert ha sigut a la Sala Polivalent davant d'altres companys de les escoles.

La iniciativa és pionera, ha ajuntat les dues escoles de l'Escala per practicar les cançons folklòriques que representen una de les festes més importants del municipi, la Festa de la Sal. S'ha fet una petita mostra de les quatre cançons treballades: "La Cançó de remar", "Les Barcades", "Quan tenia quatre anys" i "La mar és traïdora". 

Els nens i nenes de primària han pogut conèixer les melodies que es cantaven fa molts anys al municipi mentre es practicaven oficis antics. El taller també ha servit per posar en valor la cultura escalenca, la història de la sal, els pescadors i la vida marinera. Tornaran a cantar aquestes cançons després de les vacances a celebració de la Festa de la Sal 2022. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar