Publicitat
Publicitat

Valoració positiva de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau

Més de 600 menús servits fan de les primeres jornades gastronòmiques del peix blau un èxit de participació. Els restauradors implicats consideren que les jornades han de tenir continuitat, ja que la iniciativa acosta clients a la cuina de proximitat.

El balanç de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau han estat molt positiu. S'han venut més de sis-cents menús gastronòmics entre els dotze restaurants implicats. La campanya ha servit per potenciar la cuina del peix blau i de proximitat, a més d'aportar llibertat i creativitat en les propostes gastronòmiques. Els restauradors adherits s'han compromès a adquirir el peix directament a la llotja de l'Escala o a les peixateries del municipi per crear sinergies entre pescadors, restaurants i peixaters.

Les jornades han aconseguit revalorar la importància del peix blau a les cuines, fer-lo conèixer a la gent i renovar la proposta gastronòmica en els restaurants. Un exemple n'és el restaurant La Clota, on durant la campanya s'ha estat elaborant un plat amb el verat com a protagonista, amb bones notes afruitades i cítriques de mango i pinya.

Els restauradors esperen que aquesta iniciativa es prolongui per afegir nous plats i conceptes a les seves cuines, els clients han estat disposats a provar i a conèixer les noves fórmules en els menús.

La campanya pel peix blau ha aconseguit que la gent s'apropi més al port i altres zones allunyades del nucli per tastar els diferents plats. El restaurant Mos ha apostat per un cebiche equatorià de verat cru.

Les Jornades Gastronòmiques han nascut en el marc de la campanya Viu en Blau, amb voluntat de permanència per tal de transmetre valors i coneixements sobre el peix de proximitat, crear una xarxa de restaurants que potenciï la llibertat i creativitat en les propostes gastronòmiques i prestigiar la pesca i la cuina de l'Escala.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar