Publicitat
Publicitat

Urbanisme dóna llum verda al parc de l'Estany de Poma

La Comissió territorial d’urbanisme de Girona dóna el vist i plau a les modificacions del planejament per a la creació del parc al voltant de l’Estany de Poma, per a l’esponjament de l’entorn de l’església i la incorporació de Can Masset al sistema d’equipaments. 

Anunci 0s

El parc tindrà una superfície de 6 hectàrees, l'espai lliure més gran de tot el nucli urbà, 1,14 de les quals corresponen a la làmina d'aigua de l'estany. El gran parc s'aconseguirà concentrant al voltant de l'estany tots els sòls propers que estaven qualificats d'espais lliures que, en realitat, quedaven inconnexos, fragmentats i de petita superfície. Una operació estratègica perquè les edificacions i usus actuals impedeixen l'accés i ús públic de l'estany.L'acord d'Urbanisme ha estat rebut amb gran satisfacció a l'Ajuntament. Josep Bofill, alcalde i responsable de l'àrea d'urbanisme recorda els anys que fa que s'hi treballa.

Pel que fa al sòl residencial previst al voltant de l’Estany, disminueix dels 231 habitatges previstos inicialment als 179. Cal dir que part del sostre que es preveia destinar a ús residencial tindrà ara usos hotelers. Precisament, un dels altres objectius de la proposta és potenciar i millorar el model turístic de l’Escala, d’acord amb el Pla estratègic de turisme de Catalunya.També es redueix l’espai previst per a vialitat. La circulació de vehicles es concentrarà a la xarxa perimetral del parc, formant una anella entre l’avinguda Montgó i els carrers Cossis, Mallols i Camp Rabassa. Igualment, es potencia l’eix de vianants i bicicletes que connecta el passeig de Riells amb l’Estany de la Poma.

La modificació aprovada contempla dos altres punts d'afectació. Un, a l'entorn de l'església, que es vol esponjar per tal de permetre un recorregut a peu per a la seva contemplació. La gran part de les finques afectades ja són de titularitat municipal, excepte dues privades, que s’expropiaran. I ara, la modificació el que fa és alliberar-les d'edificabilitat. I l'altre, a l'edifici de Can Masset, que encara té la qualificació d'ús residencial que tenia quan es va construir, que passa a incloure's al sistema d’equipaments.

La Comissió ha valorat molt positivament l’increment d’espais públics i equipaments, tenint en compte que l’Escala té una trama urbana densa i extensa i que es necessiten àrees d’esponjament per al gaudi ciutadà. També valora que es tenen en compte els objectius de qualitat paisatgística del Catàleg de paisatge de les comarques gironines pel que fa a la preservació de les pinedes litorals i als espais naturals que fan funcions de connectors ecològics. La modificació del planejament aporta estudis preliminars de la intervenció paisatgística que es durà a terme per a l’adequació del futur parc, que demostren la voluntat de millorar la biodiversitat de la zona.



© 2022 canal10.cat - Avís legal - Contactar