Publicitat
Publicitat

Aquest any cinc premis Arrels del Vi 2022

Arrels del Vi, la fira vitivinícola més esperada de l'Empordà, celebra la seva 14a edició el 4 i 5 de juny a Sant Martí d'Empúries, coincidint amb el cap de setmana de la segona Pasqua. Enguany la fira ha premiat cinc vins, millor negre, blanc, rosat, dolça i la novetat ha estat el millor vi insòlit o natural.

 Aquest cap de setmana torna la fira professional de vins de la DO Empordà a Santa Martí d'Empúries, arriba la 14a edició d'Arrels del Vi. Una edició amb la participació de 21 cellers empordanesos i 1 celler convidat del Rosselló. Una fira que suposa una oportunitat única per tastar, en degustació oberta i copa Riedel, més de 100 referències dels excel·lents vins de l'Empordà de la mà dels propietaris i enòlegs de 22 grans cellers en un entorn excepcional com és el parc de Sant Martí d'Empúries. Organitzada per Dominic Abernethy, defensor del vi empordanès, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, amb el suport de l'Ajuntament de l'Escala i la DO Empordà, Arrels del Vi s'ha consolidat com l'única fira professional de vins de la DO Empordà oberta al públic general amb tretze edicions a Sant Martí d'Empúries i quatre a Barcelona. 

 

Enguany l'equip d'Arrels del Vi ha presentat, com a novetat, la possibilitat de gaudir d'una experiència VIP. Una entrada especial que inclou tota l'experiència de la fira amb entrada preferencial tots dos dies, amb degustació de productes km0 o tats de vins amb Anna Vicens, presidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers. Els interessats han de fer reserva prèvia a arrelsdelvi@gmail.com. Com cada any just abans de la fira s'anuncien els guanyadors del tast a cegues per decidir els Premis Arrels del Vi.

S'ha premiat el millor vi blanc, negre, rosat, dolç i la novetat d'enguany, millor vi insòlit. Aquesta nova categoria engloba els vins fora de la DO Empordà, així com els vins de mínima intervenció o propers al moviment dels vins naturals, com poden ser vins criats en àmfora. El millor blanc ha estat per 'Ull de Serp' un vi familiar i amb experiència.

El rosat ha anat a mans d'un vell conegut 'Oriol Rosat dels Aspres 2021', un vi particular fermentat amb bóta de roure.

 

Pel que fa a la categoria de millor negre, el premi ha estat per 'Masia Carreras 2019' un vi premiat allà on s'ha presentat.

 

Somnis de Gerisena, Sol i Serena s'ha emportat el premi a millor dolç, un vi lluitador i tocat per la tramuntana ideal per a després d'un bon menjar.

I pel que fa a el primer premi de la categoria estrenada aquest any, el millor insòlit 2022 ha estat per 'Nudus'.

 

La fira recupera aquest any la normalitat al 100 per 100, per tant, s'espera gaudir d'una bona jornada.

 

La fira també compte amb degustació d'anxoves, formatges, ostres i olis. Igualment, es faran les visites a les Ruïnes d'Empúries que finalitzen amb un tast de Muslum, el vi romà.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar