Publicitat
Publicitat

Finalitza el cicle de converses Entorn Víctor Català

David Nel·lo i M.Àngels Bosch tanquen el cicle de converses 'Entorn Víctor Català'. Aquest any, la Càtedra Víctor Català d'estudis sobre el Modernisme ha organitzat unes jornades sobre alguns dels autors que es poden emmarcar en el mateix context que l'escriptora escalenca.

El cicle de converses Entorn Víctor Català celebrat a l'Escala durant tres divendres consecutius a l'Alfolí de la Sal ha finalitzat amb la conversa de M. Àngels Bosch i David Nel·lo al voltant de Josep Maria Folch i Torres i Josep Pous i Pagès. Unes trobades que han deixat sobre la taula temes interessants i on els experts han pogut treballar i analitzar que encara avui hi ha certs buits per entendre al cent per cent el món de Víctor Català.

 

Amb aquest cicle de converses s'ha buscat relacionar autors que comparteixen amb Víctor Català / Caterina Albert el mateix context històric i estètic. Per això s'ha analitzat a Prudenci Bertrana, Felip Palma / Palmira Ventós o el mateix Folch i Torres. Tots ells des de la mirada i els coneixements d'experts joves com l'exdirector de l'Institut de les lletres catalanes, Oriol Ponsatí o els escriptors David Nel·lo o Lluïsa Julià entra altres. Tots ells han analitza Víctor Català com a model i han buscat el seu entorn per explicar la construcció del model literari català. 

 

Unes jornades obertes al públic, però que enguany a diferència de l'edició del 2021 amb la proposta 'Literatura i ruralisme' s'ha comptat amb menys participació d'espectadors. De moment hi ha dos motius bàsics: les dates, ja que l'edició de 2021 es va fer a la tardor i aquesta s'ha fet a les portes de l'estiu. La temàtica, el ruralisme va comptar amb convidats molt mediàtics i l'edició del 2022 ha estat més tècnica amb ponents de molt de nivell però poder no tan coneguts per a la població.

De moment ara les activitats de la càtedra s'agafen unes merescudes vacances, l'Escala continuarà potenciant la figura i l'entorn de Víctor Català. Precisament del 18 de juny el jardí del Clos del Pastor acull el primer concert del cinquè cicle d'Arrel i amb Salero.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar