Publicitat
Publicitat

Els ocells i la música clàssica

La celebració del 'Dia Europeu dels Parcs Naturals' a l'Escala s'ha vinculat a la música. Ha estat en una conferència on s'ha analitzat la influència del cant dels ocells a la música clàssica.

Anunci 0s

L'Alfolí de la Sal ha acollit la conferència  “Canten los aucells. Una mirada musical a la influència de les aus en la cultura europea”, a càrrec del geògraf i contratenor Òscar Bonany. L'objectiu és donar  a conèixer la influència dels ocells en la música clàssica, un tema desconegut pel gran públic, documentat amb exemples d’audicions musicals de peces del Renaixement i el Barroc.El rossinyol, el colom, la cardina o el cigne  han inspirat obres cabdals de la història de la música clàssica occidental.Des de sempre amb els seus cants s’han identificat característiques humanes en els ocells, vinculant la terra amb el món diví.Un bon exemple de la influència dels ocells en la música es pot trobar a l'òpera italiana del segle XVIII, com per exemple una de les àries dedicades al lluïment del cantant imitant el cant d'un rossinyol.

Aquesta ha estat una activitat englobada dins el “Dia Europeu dels Parcs Naturals”.© 2022 canal10.cat - Avís legal - Contactar