Publicitat
Publicitat

El 47è Aplec de l'Escala torna per recuperar la festa de la sardana

L'Agrupació Sardanista Avi Xaxu organitza el 47è Aplec de l'Escala el primer cap de setmana de juny. Abans com ja és habitual s'han programat diverses activitats per escalfar motors, seran els dies 28 maig, 3 i 4 de juny.

La Plaça Catalunya de l'Escala tornarà a acollir l'Aplec de la Sardana, un esdeveniment cultural que enguany arriba a la 47 edició. Una festa a la sardana que s'ha celebrat ininterrompudament a L'Escala, fins que la pandèmia va obligar a cancel·lar l'acte per seguretat. El dia escollit per a la seva celebració serà el diumenge dia 5 amb una jornada dividida entre matí i tarda. L'activitat comptarà amb la música dels Rossinyolets, la principal de l'Escala i la cobla Ciutat de Girona. 

 

A més aquest any hi ha petits canvis, alguns d'ells demanats des de fa temps pels sardanistes.

 

Tot i no recuperar al 100% el programa habitual l'Aplec acull un bon gruix d'actes previs. Aquest mateix dissabte dia 28 ja s'han programat dues activitats, cercabars al matí i ballada de sardanes amb la Principal de Cassà a la nit. El divendres dia 3 també a la nit es presentarà el Cd de Francesc Picart i el dissabte 4, vigília de l'Aplec s'ha organitzat la Xerrada titulada 'La figura del coronista local. A propòsit de Ricard Guanter i Josep Maria Bernils' i el concert de vigília a la Riba amb la cobla Ciutat de Terrassa.

 

Recordem que durant l'Aplec també es proclamarà el càrrec de sardanista 2022, juntament amb els actes d'homenatge i els parlaments de les autoritats. Això serà el dia 5 al voltant de les 12h del migdia a Plaça Catalunya. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar