Publicitat
Publicitat

Activa't amb la natura: espais sans i gent sana

La Dipsalut duu a l'Escala el programa 'Activat amb la Natura' que promou i estudia els beneficis de l'exercici físic en espais naturals com boscos, platges o entorns verds. La recerca avaluarà l'impacte del programa sobre la salut i benestar mental i emocional de persones entre 40 i 70 anys. 

La DipSalut promou l'estudi 'Activa't amb la Natura'. L'Organisme de la Salut Pública pretén comprovar quin impacte té  l'exercici físic en entorns naturals en la salut.  En aquest programa es dirigiran caminades, sessions de marxa nòrdica i exercici en espais naturals. Les activitats s'orienten cap a usuaris d'entre 40 i 70 anys a qui es presciu o es recomana l'activitat física a la natura per incentivar el seu estat de salut en general.

Constarà de 20 sessions de 2 hores, un cop a la setmana, en diferents punts del municipi de l'Escala. Les activitats cerquen tant La millorar DE la condició física com el benestar psicològic, emocional i social. En conjunt, les excursions i exercicis formaran part d'un estudi de l'impacte sobre la salut en col·laboració amb el Grup Nat de l'Universitat Autònoma de Barcelona. La voluntat és confirmar, a partir d'evidències observables i científiques, quins beneficis aporta la realització de l'activitat física a la natura. 

El programa combinarà l'exercici amb altres activitats grupals com relaxació guiada, exploració sensorial, voluntat ambiental... Tot basat en les '5 vies cap al benestar a través de la natura'. El calendari de l'estudi s'estima dur-se a terme entre el maig i el novembre del 2022. Amb 'Activa't la Natura' es facilita un espai d'aprenentatge en el que es treballin polítiques de promoció sonstenibles i de compromís amb el benestar i la natura. DipSalut busca recolzar una mirada renovada de cura i coneixement de l'entorn.

Les activitats són gratuïtes i les places limitades. Al tractar-se d'un estudi es demana compromís d'assistència a les sessions. Per inscriure's cal contactar a Joan Carles Mora mitjançant el correu electrònic jcmora@itinerarisparcsdesalut.cat o whatsApp al 659 58 15 54.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar