Publicitat
Publicitat

Dia Europeu dels Parcs 2022

Avui és el Dia Europeu dels Parcs commemorant la declaració dels primers parcs nacionals europeus a Suècia el 24 de maig. La Federació de Parcs Naturals i Nacionals d'Europa ajunta gairebé 400 membres de 36 estats, entre ells una vintena de arcs naturals i 184 espais de Catalunya.  

La Federació de Parcs Naturals i Nacionals d'Europa commemora el Dia Europeu dels Parcs Natural el 24 de maig.  Aquesta diada se celebra arreu d'Europa des de l'any 1999. Enguany, la temàtica escollida és 'Som natura: reflexionar, restaurar i reconnectar' per revaloritzar una Europa verda en un context de perill climàtic. L'efemèride se celebra dins la Setmana de la Natura i desembocarà en el Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de juny.

El nostre entorn més immediat també forma part en les activitats del Dia Europeu dels Parcs. El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix  Ter s'ha sumat a la commemoració amb activitats ambientalistes des de rutes d'itineraris considerats patrimoni cultural o com el descens en caiac pel riu Ter per recollir les deixalles. El 26 de maig s'ha organitzat una visita guiada al centre de Documentació del Parc i el 28 una altra sortida en caiac des de la cala Montgó. Pel que fa el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, també concentra activitats de promoció i conservació dels aiguamolls, les closes i els arrossars de l'entorn natural.

Entre els Aiguamolls i el Montgrí, l'Escala serveix com a nexe d'unió entre aquests parcs naturals, compartint el territori de les Planasses dins del Parc Natural del Montgrí. L'àrea i la regidoria de medi ambient de l'Escala està compromesa amb els principis de sostenibilitat del territori i se suma a la commemoració de la Setmana de la Natura. Aquest dissabte, a les 11 del matí, a l'Alfolí de la Sal es durà a terme la conferència 'Canten los aucells', una mirada musical sobre com els ocells han inspirat obres en la història de la música, a càrrec del geògraf Òscar Bonany. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar