Publicitat
Publicitat

Visita nocturna al cementiri

El Museu de l'Escala recupera la visita nocturna al cementiri mariner. S'havia hagut de suspendre per la nit dels museus i es va recuperar aquest dissabte passat. L'objectiu era donar a conèixer el cementiri d'una manera més amable i fer un apropament a la cultura de la mort.

Accedir a un cementiri a les deu de la nit no és allò que es diu una cosa massa habitual... I certament els rostres dels visitants que van entrar al cementiri mariner de l'Escala transmetien un ambient de respecte i una certa aureòla de participar en una activitat especial. Ho era, d'especial, formava part de la programació preparada pel Museu de l'Escala - Alfolí de la Sal per a la Nit dels Museus d'enguany, celebrada ara fa quinze dies. En aquella ocasió es va haver de suspendre per uns imponderables que van impedir que el guia fos a l'Escala i es va posposar fins aquest dissabte. La visita va consistir en fer un recorregut per la història d'un monument singular de l'arquitectura popular d'inspiració neoclàssica. Per a l'ocasió, el cementiri es va il·luminar amb tot d'espelmes i torxes al passadís central i en alguns de laterals i amb alguns focus a l'esplanada principal del recinte.

Un dels motius principals de la visita era veure el cementiri d'una altra manera a com estem acostumats a veure'l, amb serenor i calma, sense cap dels ingredients morbosos als que el cinema ens ha acostumat quan sumem ingredients com nit i cementiri i mort.

La visita va generar molt d'interès, fins el punt que es van exhaurir totes les places previstes. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar