Publicitat
Publicitat

Nova campanya gastronòmica del Peix Blau

L'Escala presenta la campanya gastronòmica Viu en Blau, que es durà a terme en una dotzena de restaurants locals del 27 de maig al 12 de juny. Promocionar el peix blau i realçar la restauració local són els objectius principals d'aquesta proposta.

Dalt d'una teranyina de pesca es va presentar ahir a la tarda la nova campanya gastronòmica del Peix Blau. Una de les activitats del projecte Viu en Blau, impulsat per la Confraria de Pescadors de l'Escala i l'Ajuntament de l'Escala per valorar la importància del sector pesquer i del consum de peix blau. Es tracta d'un projecte gestionat a través de les empreses Coach Gastronòmic i Tretze Cultura, amb la col·laboració del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Brava, la Generalitat de Catalunya i el Fons Europeu Marítim i de la Pesca. 

 

En el cas de la campanya gastronòmica, ha involucrat a un total de 12 restaurants locals, amb propostes que van des d'aperitius especialment elaborats per a l'ocasió a menús sencers en què el peix blau és protagonista. La campanya gastronòmica neix amb voluntat de permanència, per tal que se celebri cada any a l'Escala, convertint-se així en un esdeveniment anual del municipi. 

 

L'objectiu de la campanya és impulsar la cuina del peix blau de proximitat com la sardina, el verat o la coneguda anxova i promoure'n el consum habitual, sent també un element per crear sinergies entre pescadors, restauradors i peixateries.

La campanya comptarà com a tret de sortida amb una sardinada popular, que es farà el dia 28 de maig, a les 12 del migdia, a la Riba. L'acte comptarà amb l'actuació del grup Les Anxovetes.

 

El futur de la campanya és que aquesta creixi en nombre de participants i també en el tipus d'activitats com: conferències, tallers, formació o l'edició d'un llibret de receptes.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar