Publicitat
Publicitat

Els companys d'Erasmus arriben a l'Escola Empúries

Després de la seva estada a Turquia, els alumnes de 6è de l'Escola Empúries reben els seus companys de Roman i Nazili en una gran festa de benvinguda. Els estudiants d'intercanvi passaran una setmana visitant l'entorn de l'Escala i fent activitats sobre la democràcia, els drets humans, la llibertat, valors representats per la Unió Europea. 

L'Escola Empúries ha rebut amb moltes ganes els alumnes d'Erasmus de Romania i Turquia. Per la cerimònia de benvinguda han preparat un espectacle de balls per celebrar l'arribada dels nous companys. Cada cicle representava un element natural; l'aigua, l'aire, la terra i el foc. Els més petits d'infantil van ser els primers en engegar l'espectacle.  Parlem amb els coordinadors d'Erasmus de cada escola, sobre les seves primeres impressions i l'arribada a la vila.

(TRAD)  

''Ens sentim com a casa i ens sentim molt bé. La cerimònia de benviguda ha sigut perfecte. Ens agrada molt el poble de l'Escala i estem molt contents d'estar aquí i veure tots els nostres amics.''

Tot i que el projecte està destinat als alumnes de 6è, les activitats estan pensades per obrir els horitzonts de l'escola en general. Els estudiants que van fer l'intercanvi a Turquia el mes de març, van retrobar-se amb els seus amics però també es van conèixer amb els que visitaran el proper octubre, els de Romania. 

(TRAD)  ''Hola, sóc l'Andrea, de l'equip romanès. El vol fins aquí va estar bé, però vam arribar tard i encara no hem tingut l'oportunitat de veure la bellesa de l'Escala. Per això, avui estavem molt emocionats d'estar aquí i poder visitar aquesta ciutat tant maca."

"Tenim moltes granes d'estar aquí. És la primera vegada, per molts de nosaltres, d'anar a Espanya, està molt bé estar aquí. I aquesta festa de rebuda per part de l'Escola ha sigut meravellosa. Ens ho hem passat molt bé. Tot, en general, ha superat els nostres somnis. Ha sigut excepcional."

Per la seva estada s'han organitzat moltes activitats i excursions. L'Escola Empúries ha preparat pels seus convidats visites a Cadaqués, Figueres, Girona i Barcelona. Estan molt contents acollir els companys turcs i romanesos, per això, han volgut assegurar-se que la seva experiència a l'Escala no només sigui completa, si nó inoblidable. 

Un cop acabades les actuacions de cada curs, han pogut ballar tots a la Farandola i al ball de gitanes. Després han recuperat les energies amb un bon esmorzar al pati de l'Escola, preparat per les monitores del menjador. Tots han carregat les piles per engegar les activitats que els esperen aquesta setmana de visita a l'Escola Empúries. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar