Publicitat
Publicitat

Tast a cegues per escollir els millors vins de la Fira Arrels del Vi

Deu sumillers de prestigi participen al tast a cegues per escollir els millors vi negre, rosat, blanc, dolç i insòlit de la fira Arrels del Vi. La fira arribarà enguany a la seva catorzena edició mantenint com a principal objectiu el de posar en valor els vins empordanesos.

La biblioteca del Museu d'Empúries ha acollit un any més el tast a cegues de la Fira Arrels del Vi. Deu sumillers de renom, provinents de diferents sectors, coordinats per l'escalenc Rafel Sabadí han valorat fins a 63 mostres de vi elaborat a l'Empordà, repartits en cinc categories: vi negre, vi rosat, vi blanc, vi dolç i vi insòlit. El tast ha incorporat enguany dues novetats importants. La primera és que els sumillers no han valorat els vins de forma individual, sinó que han pogut compartir les seves valoracions en grup.

I la segona és que enguany s'ha afegit una nova categoria a les ja habituals de vi negre, vi rosat, vi blanc i vi dolç. És la que s'ha anomenat la de vins "insòlits".

De les 63 mostres que es van valorar ahir, els sumillers es van repartir per taules i en dos grups, cadascun dels quals tastava 41 o 42 vins. Un grup feia vins blancs i rosats; l'altre feia vins negres i dolços i els dos grups tastava els vins "insòlits". Els professionals de la sumilleria que hi ha participat enguany van ser convidats de sectors ben diversos, per enriquir més el tast.

Els premiats no es faran públics fins pocs dies abans de la fira. Un certamen que arriba enguany a la seva catorzena edició, el cap de setmana del 4 i 5 de juny, cap de setmana de la segona Pasqua, al parc Crehuet, a Sant Martí d'Empúries. Arrels del Vi s'ha posicionat al llarg de la seva trajectòria com una  de les fires capdavanteres de Catalunya pelq eu fa al món del vi.

A la fira d'enguany hi participaran 21 cellers empordanesos i 1 celler convidat del Rosselló. S'hi podran tastar, en cop Riedel, més de cent referències de vi de la DO Empordà, conèixer de primera mà els propietaris i enòlegs dels cellers i comprar a preu de celler els vins empordanesos amb descompte de 5€ en la compra de la primera ampolla. Dom Abertheny, organitzador de la fira, es mostrava, durant el tast, orgullós del posicionament assolit per la fira al llarg de la seva història.

I és que la fira ha crescut paral·lelament a un increment de la qualitat i diversitat dels vins produïts per la DO Empordà.

Aquest any s'ha incorporat la novetat de l'entrada VIP, que ofereix una experiència més completa i privilegiada encara que l'entrada habitual. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar