Publicitat
Publicitat

Dissabte reivindicatiu contra el parc eòlic Tramuntana Nord

Molta participació al macro esdeveniment organitzat des de l'oposició al parc eòlic marí Tramuntana. Les cinc entitats contràries demanen estudiar millor el model de transició energètica a Catalunya. Alerten que el parc pot acabar tenint 250 molins i convertir l'espai de la badia en una zona de sacrifici per Europa.

L'associació Stop Macroparc Eòlic Marí a la zona del mar d'Empúries manté l'oposició al projecte del Parc Tramuntana. Tot i els canvis dels darrers mesos de posar menys aerogeneradors flotants i els canvis polítics els han fet posar en alerta i engegar noves accions de protesta. Per això dissabte es va programa un macro esdeveniment a l'Escala titular 'La mar és vida. Renovables sí, però no així'. Un acte que va comptar al llarg de matí amb un debat sobre com ha de ser el model de transició energètica a Catalunya. La sala de CER es va omplir de gom a gom per escoltar els tres ponents convidats. La biòloga i ambientòloga Marta Ball-llosera, obria el debat situant als assistents i explicant la rica biodiversitat de la costa, així com la necessitat d'estudiar molt bé el model energètic que volem per evitar destrucció innecessària i insuficient.

 

Antonio Turiel, Físic Teòric i investigador del Consell Superior d'Investigacions Científiques, li prenia el relleu amb una intervenció més tècnica. On es destacaven els interessos polítics i econòmics al voltant de les energies renovables. Així com els materials exòtics necessaris per a construir els parcs o la industrialització de la badia, ja que donava diversos motius per pensar que la zona de la badia és només un espai de sacrifici per Europa.

 

Tancava l'acte el doctor en Ciències Biològiques Ferran Vallespinós, membre de la plataforma Stop Macroparc Eòlic. Ell va recórrer a les matemàtiques, l'ordenació del POEM i les declaracions polítiques per detallar la situació actual i les intencions de posar un desplegament de molins a la zona de l'Empordà.

L'acte es tancava amb la intervenció del públic, qui va formular diverses preguntes als ponents per resoldre dubtes o aportar noves línies d'acció. A partir de les set de la tarda, l'acció es va traslladar a Riells on es va celebrar el macroconcert organitzat per les cinc entitats: IAEDEN-Salvem l'Empordà, SOS Costa Brava, l'Associació Stop Macro parc eòlic marí de la Costa Brava Nord, el Fòrum l'Escala-Empúries, i l'Entesa de l'Escala-Debat Constituent, en col·laboració amb el músic Ramon Manent. Més de 20 actuacions que es van allargar fins altes hores de la nit.

 

El concert s'emmarca dins la jornada 'La Mar és vida' i va ser seguit per molt de públic. A més van intercalar actuacions musicals amb parlaments i petits vídeos que van fer arribar artistes que no van poder assistir a l'acte, però que hi donen suport. Aquest dimecres dia 18, a les nou del vespre Canal 10 Empordà dins l'espai conferències emetre el debat proposta dins l'acte 'La mar és vida. Renovables sí, però no així'.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar