Publicitat
Publicitat

140 puntaries a la trobada de l'Escala

Després de tres anys sense poder-se celebrar l'Escala ha recuperat la trobada de puntaries, que s'ha traslladat del Carrer del Port a Plaça Catalunya. Han vingut participants d'arreu de les comarques de Girona.

Un total de 140 puntaries han participat a la trobada que anualment es celebra a l'Escala, en aquest cas el retorn després de tres anys sense poder-se celebrar per la pandèmia.Són puntaries de 22 escoles d'arreu del territori.A les de l'Escala s'hi sumaven, per exemple, Palafrugell, Torroella, Bellcaire, Albons, Massanet de la Selva, Figueres o Girona.Una de les novetats de la trobada d'enguany ha estat i que es conservarà de cara a les properes edicions és el canvi d'ubicació.A petició de les mateixes puntaires s'ha passat del Carrer del Port, on costava arribar-hi i portar tot el material, a Plaça Catalunya, un lloc amb més espai i amb l'aparcament just al costat.Entre els participants satisfacció per tornar-se a trobar.Es treballen les tradicionals puntes de coixí, estovalles, tapets, tovalloles, corbates guants, detalls de complement i fins i tot quadres.

A Plaça Catalunya també s'hi van instal·lar tres paradetes on es venia material per fer puntes.Mirant l'edat dels participants i els pocs joves que fan puntes  queda clar que el relleu generacional serà difícil.

Durant el matí es va servir per a tots els participants un etit esmorzar.Al final l'alcalde Josep Bofill els repartia un petit obsequi.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar