Publicitat
Publicitat

Noves idees per a la represa del Triumvirat

Avui s'ha presentat la 26a edició del Triumvirat Mediterrani, que es celebrarà la setmana vinent. Com abans de la pandèmia, els actes de dissabte es concentren sobretot a Empúries i els de diumenge, a l'Escala. La reestructuració del mercat i la potenciació dels productes i espectacles de proximitat són les novetats principals.

El triumvirat 2022 donarà un protagonisme especial a les deïtats grecoromanes. El mercat es concentrarà a l'entorn de la Platja diferenciant sis zones dedicades cadascuna a un déu antic, tots ells déus amables, de pau: La zona d'Atenea, dedicada a la saviesa i la cultura; la de Baco, dedicada als vins; la de Ceres, dedicada als productes de la terra; la de Neptú, dedicada als productes del mar, entre ells la taverna amb aperitius d'anxova; la d'Apol·lo, dedicada a la música; i la d'Hermes, dedicada al comerç i l'artesania. El cartell d'aquest any, en la mateixa línia, és protagonitzat per un bust del Apolo, déu de la bellesa.

Però no tot serà pau. Enguany es recuperen les lluites de gladiadors (diumenge al migdia) i s'incorpora una desfilada dels manages de Verges, dissabte al vespre, buscant complicitats amb esdeveniments de municipis propers. 

S'incorporen al programa diferents actuacions de carrer amb actors del centre de formació El Galliner amb vestuari original per a l'ocasió, dissenyat per Pep Jové.

El mercat obrirà tant dissabte com diumenge, a l'entorn de La Platja. La jornada de dissabte, com és habitual, bona part de la programació es desenvolupa al MAC-Empúries.

També a Empúries s'hi ha programat tallers d'oficis i artesans, de jocs, contacontes, visites romanes o exhibicions de reconstrucció militar romana.La conferència, enguany girarà entorn al Garum. Es farà a l'Alfolí i l'impartiran l'arqueòleg Joaquim Tremoleda i el cuiner Jordi Jacas.

El Triumvirat és una activitat organitzada per l'Ajuntament més el MAC-Empúries, enguany amb gestió creativa i d'execució de l'empresa Amante Collection.

El comerç local, que fins fa uns anys formava part de l'equip organitzador del Triumvirat, manté un lligam amb aquesta activitat, amb el compromís de decorar els comerços per a l'ocasió.

El Triumvirat Mediterrani és una picada d'ullet a l'antiguitat clàssica del territori, fins aquell temps en què a Empúries van conviure-hi la cultura autòctona,íbera; amb els nouvinguts grecs i romans. Amb aquesta fira es vol reviure aquesta triple riquesa cultural amb activitats culturals, lúdiques i recreatives que ens acosten a la vida de l'antiguitat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar