Publicitat
Publicitat

Continua la solidaritat escalenca amb Ucraïna

L'Escala segueix atenent els refugiats ucraïnesos que escapen de la guerra, la majoria amb el suport de Creu Roja. Ara mateix un total de 23 famílies viuen a l'Escala. Empreses i particulars hi aporten el seu gra de sorra.

Des de principis de març a l'Escala s'han atès 31 famílies, un total de 91 persones refugiades de la guerra d'Ucraïna.D'aquestes, ara mateix a l'Escala en hi viuen 66, en cases pròpies, de lloguer o amb familiars i amics.Algunes estan pendents del Programa Refugi de Creu Roja i la resta, 21 famílies,  es queden a viure a l'Escala almenys fins que ni millori la situació al seu país.El 40 per cent són nens i dels adults un 70 per cent són dones.En primer lloc s'avalua la situació dels refugiats.Amb la informació recollida, que es comparteix a nivell català, i vist si els refugiats opten per quedar-se o acollir-se al Programa Refugi se'ls mostren els serveis dels que poden disposar.

També es dona l'opció d'empadronament i d'optar als serveis de la sanitat pública.A finals de març, principis d'abril, el nombre de refugiats que van arribar al municipi va caure de manera important, convertint-se en un petit degoteig.Pel que fa a  l'accés al Programa Refugi de Creu Roja s'ha anat complicant  i ha passat d'uns dies a principis de març a prop d'un mes actualment.Des de Serveis Socials i l'ajuntament de l'Escala s'ha volgut agrair la solidaritat de particulars i empreses que han ajudat en el que han pogut.

Un dels casos és el d'en Pep Ayala, responsable del Bar del Casal del Jubilat, que va decidir ajudar fent dinar i sopar a una mare i el seu fill. La situació de refugiats, tot i que agraeixen el suport que reben, no és de cap manera  el que ells voldrien.Tenen l'esperança de torna aviat al seu país.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar