Publicitat
Publicitat

Sant Jordi satisfactori però marcat per la meteorologia

El primer sant jordi postpandèmia deixa un bon regust de boca, tot i ser marcat pel la meteorologia. Al matí la platja va presentar un ambient molt animat, però el ruixat del migdia va fer que les parades pleguessin veles. La celebració s'obria amb la revetlla de divendres i s'acabava amb un espectacle adaptació del Petit Príncep.

Divendres al vespre la sala d'actes de la biblioteca s'omplia a vessar per seguir Dones de Tramuntana, un recital amb Carme Callol com a rapsoda amb Carme Ubach, arpista. Espectacle amb el qual es donava veu a Caterina Albert, Clementina Arderiu, Rosa Leveroni, Ma Àngels Anglada, Carme Guasch o Quima Jaume, entre d'altres. Era la revetlla que des de fa una colla d'anys organitza la biblioteca per la diada de Sant Jordi.Dissabte, de bon matí, després de valorar les previsions meteorològiques, es va decidir muntar les parades a La Platja. Una llibreria (Vitel·la), una floristeria (Mar-Flor), quatre autors (l'il·lustrador Carles Roman; el novel·lista, Carles López; la poetessa, Tània Hirte; i l'il·lustrador, Marc Ayats); i quatre entitats locals (Solgat, la Junta Local de l'AECC, l'Ampa de l'escola Esculapi i ERC). Cap a migdia s'assolia l'ambient més festiu amb una bona participació de ciutadans que complien amb la tradició de comprar una rosa i un llibre. Passat el migdia es va enfortir el vent de garbí, fent més incòmode el passeig per la platja. A les dues, coincidint amb l'hora d'anar a dinar, s'hi va afegir un ruixat que va provocar que totes les parades pleguessin veles i ja no tornessin a la tarda.Amb tot plegat, des de l'Ajuntament, el regidor de cultura, Rafel López qualificava la celebració com d'esplèndida.

Al marge de les parades, al matí va haver-hi dos actes programats. Un, al pati de l'Alfolí era l'assaig públic de l'adaptació radiofònica del text "La marastra" de Víctor Català, una coproducció del grup de lectura de teatre de la biblioteca i de Ràdio l'Escala, dirigit per Anna Casas. L'altre, l'audició de sardanes a La Riba amb la cobla La Principal de Porqueres.

També al migdia hi hauria d'haver hagut el concert familiar "El jardí secret" a càrrec de Lali BeGood a Riells, programat per la UBET, que ja la vigília es va anunciar que se suspenia per la mala previsió meteorològica. A la tarda sí que la festa va anar a la baixa a causa del temps. Els exploradors Júlia i Àleix, protagonistes de l'espectacle infantil "Explora" del grup Som contes havien de traslladar la seva particular selva fins a la Sala Polivalent. I al capvespre, a les set, el recital "Un petit Univers" de Baltasar Fonts, Sara Parés i PerePau Ximenis, programat inicialment a la plaça Víctor Català, es traslladava a l'interior de la biblioteca. Era l'estrena d'aquest petit univers, una posada en escena dramatitzada i musicada dels episodis més emblemàtics de l'obra El Petit Príncep, que tornava a omplir l'aforament de la sala de la biblioteca.La màgia i la poètica del petit príncep van ser la cirereta final d'una diada positiva, sí, que va recuperar tota la normalitat que la pluja i el vent li va permetre.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar