La revista Alberes dedica el seu número 26 al teatre de poble a la comarca de l'Alt Empordà. L'article de l'Escala, signat per Lurdes Boix, ressegueix el teatre que s'ha fet al municipi des de l'antiguitat grega fins als nostres dies. Avui se'n fa una presentació a la sala d'actes de l'Alfolí de la Sal.
Els antics ciutadans de l'Emporion grega anaven al teatre? No ha quedat certesa documental que ho certifiqui, però Lurdes Boix, arxivera municipal i directora del Museu de l'Escala aposta que sí, en l'article dedicat al teatre i l'Escala dins el número 26 de la revista Alberes que es presenta aquest vespre, a les set, a l'Alfolí de la Sal.
Boix argumenta com el teatre ha estat un fet social transversal i acceptat per tota tipologia d'estrats socials al llarg de la història. El que li fa pensar que també en l'Empúries medieval, capital de comtat, també hauria d'haver tingut el seu protagonisme.
El fet teatral més trascendent de la història teatral de l'Escala hauria estat al cavall entre segle XIX i segle XX la figura de Caterina Albert. I el moment més especial, l'escàndol que va significar la descoberta que un text dur com "La Infanticida" era original d'una dona.
Ja entrat el segle XX, el teatre i l'Escala tenen noms significatius com el de Joan Ballesta "Calafat", prolífic autor d'obres la més coneguda de les quals "l'Estrafet"; la representació de l'obra "Marina" a la platja d'Empúries o ja més cap aquí figures com la de Joaquim Piqué, pare de l'actual director de l'Agrupació Artística Local, Jordi Piqué. De tots ells en parla l'article de Lurdes Boix inclòs al número d'Alberes que es presenta avui. L'acte serà presentat pel regidor de cultura Rafel López i comptarà també amb la presència del dramaturg i col·laborador d'Alberes, Eloi FAlguera i la directora de la revista, Roser Bech.L'acte s'arrodonirà amb la intervenció del Cor Indika de Ramon Manent, que interpretarà tres escenes cantades de l'Estrafet, de Joan Ballesta "Calafat". Aquest vespre, a les set, a l'Alfolí de la Sal.