El mural de ca les Monges obra de l'artista Roc Blackblock arriba al seu tram final. Un peça artístic que forma part del desè aniversari del Festival Ítaca i que vol evocar el record a la tradició i la cultura de l'Escala.
Aquesta matí l'artista Roc Balckblock, ha rebut la visita del director del Festival Ítaca i la regidora de turisme, Marta Rodeja. Els tres han comentat i visitat el mural de Ca les Monges, que avui entra a la seva recta final. De fet, el projecte forma part de Murs de Bitàcola, la iniciativa personal de l'artista urbà Roc Blackblock, per recuperar i reivindicar la memòria col·lectiva de cada comunitat o poble.
Aquest serà un dels murals dels dos que s'han programat per commemorar el desè aniversari del Festival Ítaca. L'altre gran mural es farà a Palafrugell.
En el cas de l'Escala, el mural s'està realitzant en una paret de grans dimensions, de 320 metres quadrats, de l'aparcament de Ca les Monges, al centre de la localitat. L'artista hi reprodueix una foto antiga de la zona de la Platja, quan era el port pesquer del municipi. Una imatge de principis del segle XX feta pel fotògraf Josep Esquirol, que forma part del fons de l'arxiu municipal històric de l'Escala.
La iniciativa vol recuperar i retre homenatge a les arrels marineres de l'Escala. La proposta vol també difondre i apropar l'art urbà com una disciplina transformadora, capaç de dignificar l'espai públic i aportar valors positius als individus i les comunitats.
De fet, l'Escala amb poc temps ha posat a disposició de diversos col·lectius espais públics, per transmetre missatges. En són exemple el mural del dia de la dona, l'entorn de l'esbotzada jove o les parets de l'escola Empúries.
El mural s'espera tenir-lo enllestit aquesta mateixa setmana, tot i que el temps, ha fet endarreria una mica la data d'entrega. Val a dir que l'obra anirà acompanya d'una placa amb un codi QR que donarà accés a un portal amb informació sobre la intervenció artística i sobre la història de les imatges escollides.