Publicitat
Publicitat

Es torna a reunir el consell assessor de cultura i patrimoni

Es presenta el pla estratègic cultural de l'Escala al Consell Assessor de Cultura i Patrimoni. No es reunia des d'abans de l'esclat de la pandèmia. Reuneix personalitats I entitats rellevants de la cultura escalenca i del territori

El pla estratègic cultural del municipi vol traçar les línies bàsiques de cap on ha d'anar la promoció cultural de l'Escala en els propers anys. La seva redacció es va iniciar fa dos anys i dissabte se'n va presentar l'esborrany en el marc del consell assessor de cultura i patrimoni, reunit a l'Alfolí de la Sal. L'objectiu del govern municipal és aprovar aquest pla estratègic abans no s'acabi el primer semestre de 2022. Els membres del consell de cultura són convidats a enriquir-lo amb noves aportacions, abans de passar-lo als grups polítics municipals i d'elevar-lo a aprovació del ple.

Entre els temes comentats a la reunió d'aquest dissabte en va destacar també el debat sobre com encarar el futur de Vilanera després que l'Ajuntament adquirís les 30 hectàrees de la finca que volta el mas i altres qüestions que afecten el projecte cultural escalenc.El consell el formen una vintena de membres vinculats al món de la cultura i el patrimoni, ja sigui a títol individual o en representació d'entitats, associacions o organismes públics. El consell assessor de cultura i patrimoni el formen entitats i persones relacionades amb el món de la cultura. En aquesta ocasió, amb les incorporacions de l'historiador Enric Tubert i Natàlia Chocarro, de l'equip directiu de la fundació Vila Casas. L'alcalde, Víctor Puga, deia dissabte que, vist el perfil de qui en forma part podria ser perfectament un consell nacional més que local.

Un dels objectius del consell és aportar una visió àmplia de la cultura per no caure en el risc que la proposta cultural del municipi no caigui en una visió excessivament localista.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar