Publicitat
Publicitat

Les teranyines tornen en mar després d'un mes de veda

Les teranyines tornen a pescar després d'un mes de veda. La mida de les captures de sardina i anxova no ha canviat des del desembre. Els pescadors ho veuen més com una aturada tècnica que com una aturada biològica.

El passat 23 de desembre les teranyines amb base al port de l'Escala van iniciar el mes de veda o aturada biològica que solen fer cada any.Aquesta setmana han tornat a pescar sardines i anxoves, amb bons resultats però amb el peix d'una mida més petita de la desitjada.El problema és que l'aturada biològica teòricament es fa per deixar descansar el mar i que el peix tingui temps de créixer.Els pescadors creuen que un mes sense pescar és insuficient per obtenir resultats.Veuen la veda més com una aturada tècnica que com una aturada biològica.Per aquest 20022 el sector espera que el peix es valori com es mereix, a preus raonables que tinguin en compte els costos que genera l'activitat.

En els primers dies de pesca després del retorn s'ha pescat i s'ha venut a un bon preu.Aquest dimarts sobretot amb molta feina, ja que el peix ha pujat barrejat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar