Publicitat
Publicitat

La sisena onada satura els professionals de l'ABS de l'Escala

L'Àrea Bàsica de Salut de l'Escala es troba en una situació crítica per falta de personal. L'alta transmissibilitat del viurs i el nou protocol a les escoles, ha portat al límit als professionals del CAP. A dia d'avui hi ha prop de 15 treballadors del centre positius de covid, les baixes de les quals no es poden cobrir. 

La sisena onada del coronavirus ha irromput amb força a l'ABS de l'Escala després de les festes de Nadal. Els contagis han augmentat i per tant les tasques de traçabilitat dels contactes estrets també. Un fet que sumat a les baixes per positius de covid dels treballadors del CAP, han portat als professionals del centre a una situació límit.

La substituciço d'aquesta professionals és pràcticament impossible, i es que la Fundació Salut Empordà té gairebé 100 treballadors de baixa. A més, des d'aquest gener, el centre assumeix els test ràpids dels nens de menys de 6 anys que tinguin contacte estret amb un positiu a les escoles. En total aquests primers 15 dies de curs, han passat pel CAP al voltant de 400 nens. 

A diferència de la cinquena onada, aquesta ha augmentat la feina de gestió de la pandèmia a l'atenció primària. Diàriament es diagnostiquen 4.000 nous positius, mentre que al juliol n'eren 1.000 a la regió sanitària de Girona. 

Tot plegat, una situació que colapsa el dia a dia del centre de salut de l'Escala. 

Pel que fa la vacunació, a l'àrea d'influència de l'ABS de l'Escala hi ha un 67% de població vacunada amb la 3ra dosis.

De moment, es continuarà vacunant els dijous a la tarda i un dimecres al mes a la Sala Polivalent. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar