Publicitat
Publicitat

La plataforma anti parc eòlic insisteix que hi ha alternatives

Els contraris al parc eòlic Tramuntana lamenten que els parlamentaris tombessin la resolució de la CUP contra el parc. Insisteixen que el Parc Tramuntana causarà un impacte gran sobre el medi ambient i el paisatge i que hi ha alternatives més sostenibles.

La Plataforma Anti Macroparc Eòlic  ha entomat amb decepció la votació de la setmana passada contra la proposició de la CUP per posicionar el Parlament en contra d'aquesta gran infraestructura, en la línia del que havien fet prèviament els ajuntaments i altres entitats. Després de puntualitzar que el que va votar el parlament no és literalment un aval, com van dir certs titulars en premsa, es pregunten perquè la comissió d'acció climàtica del Parlament va votar en contra de la proposta de la CUP. Hi veuen almenys tres raons.

Per a Estévez, els efectes nocius sobre el territori, tant en la part submarina com en la terrestre, seran importants si es tira endavant el projecte.

En tot cas, la votació del Parlament no esgota cap via contra el parc, la tramitació del qual es porta des de Madrid.

Des de les entitats contràries al parc es considera que hi ha alternatives evidents a una instal·lació de les dimensions del parc Tramuntana menys agressives, centrant l'atenció especialment en l'energia fotovoltaica

En aquesta línia, el projecte d'instal·lació de plaques solars sobre plaça Catalunya i sobre el pavelló que ha aprovat l'Ajuntament de l'Escala, és un primer pas molt tímid, segons la plataforma

I des de la Plataforma es considera que l'administració pública, en general, hauria d'apostar més per estimular la transició energètica a nivell local i territorial abans que per grans inversions com la que suposarà el projecte de Parc Tramuntana.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar