Publicitat
Publicitat

Nova edició de Solitud

Edicions 62 presenta una nova edició de la novel·la Solitud, amb un epíleg amb les impressions de vuit autors que expliquen què els va suggerir la primera lectura de l'obra més reconeguda de Caterina Albert - Víctor Català

"Solitud" es va publicar per primer cop en fulletons inclosos a la revista Joventut entre 1904 i 1905. És la novel·la més coneguda i reconeguda de Víctor Català, emmarcada dins el moviment literari del Modernisme. No va ser publicada sencera en format llibre fins el 1908 i des de llavors se n'han fet desenes de noves edicions i reedicions, així com traduccions a almenys una desena de llengües.Seguint el model d'altres novel·les modernistes, Solitud és una història d'autoconstrucció i descobriment de la pròpia personalitat. Ressegueix l'itinerari vital i interior de Mila, la protagonista, fins que s'arriba a conèixer a ella mateixa. El coneixement de la seva pròpia personalitat, que assolirà al final de la novel·la, li suposarà assumir la pròpia solitud per poder iniciar una altra vida o poder-la canviar profundament.Ara, Edicions 62 ha trobat oportú fer-ne una nova edició  en català, on s'ha fet una revisió a fons del text per despullar-lo de les correccions que s'havien anat introduint al text original en successives edicions.En la presentació d'aquesta nova edició que va tenir lloc ahir a l'Alfolí de la Sal, l'editor, Jordi Cornudella, sentenciava que "Solitud" hauria d'estar sempre disponible a les llibreries.

La diferència d'aquesta edició respecte les anteriors és la inclusió, al final del text original, un epíleg amb vuit textos d'escriptors actuals que expliquen experiències personals viscudes amb la lectura de Solitud. Maria Callís, Enric Casasses, Najat El Hachmi, Raül Garrigasaït, Mercè Ibarz, Lola Miquel, Vicenç Pagès i Toni Sala.

Entre ells, el poeta Enric Casasses, present a la presentació d'ahir, 

A banda de Casasses, la resta d'autors inclosos en aquesta edició són 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar