Publicitat
Publicitat

Pirinexus i l'Escala

Ajuntament de l'Escala i Consorci de Vies Verdes veuen molt positiu l'impacte de la ruta Pirinexus per l'Escala. Regidora de turisme i gerent del consorci s'han reunit aquesta setmana per avaluar l'impacte de Pirinexus al territori i el grau de satisfacció d'ambdues parts amb la marxa d'aquesta ruta cicloturistica.

Pirinexus és una anella ciclable transfronterera, una ruta circular que uneix les comarques gironines amb la Catalunya francesa. Passa per un total de 53 poblacions i 8 comarques diferents, i combina traçats de vies verdes amb altres rutes ciclables com camins rurals o carreteres amb baixa densitat de trànsit. Cal adaptar-se a l’orografia del terreny i a les vies existents. És important ressaltar que Pirinexus no és una via verda, per tant, hi ha trams que no són accessibles a tothom.

L'Escala és un extrem del tram de l'Alt Empordà que va fins El Voló. I connecta després pel sud amb el tram del Baix Empordà que connecta Bellcairei Torrent.Marta Rodeja, regidora de turisme de l'Escala, es va reunir telemàticament ahir amb el gerent del Consorci de Vies Verdes de Girona, Àngel Planas, per analitzar l'impacte de Pirinexus al territori. Des de l'Escala se'n té una percepció molt positiva.

Aquesta valoració tant positiva enllaça amb les nombroses sortides de cicloturisme que es promouen especialment durant la temporada turística per les vies, camins i rutes propícies de l'entorn natural de l'Escala.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar