Publicitat
Publicitat

El Parlament avala el Parc Eòlic Tramuntana

El Parlament avala quasi per unanimitat el projecte del Parc Eòlic Marí Tramuntana. En la sessió d'ahir de la Comissió d'Acció Climàtica JXCAT, ERC, PSC, En Comú i Ciutadans van votar en contra de la proposta de la CUP que considerava que el parcs suposarà «la destrucció total» del paisatge marítim i terrestre de l'Empordà.

El Parc Tramuntana, projecte d’energia eòlica marina flotant dissenyat per a l’Empordà, va rebre ahir, a última hora de la tarda, el suport quasi unànime de la Comissió d’Acció Climàtica (CAC) del Parlament de Catalunya. Cinc dels set grups parlamentaris presents a la sessió van votar en contra de la proposta de resolució “sobre el projecte de macro parc eòlic marí a la Costa Brava nord”, presentada per la CUP. Resolució que pretenia demanar al Govern de la Generalitat que traslladés al Ministeri per a la Transició Ecològica l’oposició del territori a Parc Tramuntana, així com donar suport a les reivindicacions de la Plataforma Stop Macroparc Eòlic Marí. La resolució, però, va topar amb el rebuig rotund de la comissió. El resultat de la votació va ser de 14 vots en contra (PSC, ERC, Junts per Catalunya, En Comú Podem i Ciutadans), 1 abstenció (VOX), i només 1 vot favorable (CUP).

Escoltem els fragments més significatius amb els quals els diputats portaveu de cada grup argumentaven els seus posicionaments.

Feina encara no una setmana que la Junta Rectora del Parc Natural del Montgrí havia aprovat quasi per unanimitat un posicionament quasi calcat al que ahir es debatia en aquesta Comissió d'Acció Climàtica del Parlament. La negativa del Parlament deixa també en entradit els ajuntaments que, com la junta rectora del parc, havien aprovat sengles mocions en contra del projecte de Parc Eòlic Tramuntana.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar