Publicitat
Publicitat

La polèmica pels números del sorteig de Nadal també afecta les administracions

L'administració número u de loteria de l'Escala, l'Anxova Milionària, defensa el sorteig de Nadal arran de la polèmica pels números cantats malament. Creu que no s'ha de perdre la seva posada en escena, però admet que s'ha de modernitzar el sistema per evitar errors.

El sorteig de la Loteria de Nadal 2021 serà recordat per la quantitat de números mal cantants. Ara mateix la llista ja supera la cinquantena i són diversos els afectats que s'han posat en mans d'una advocada per preparar conjuntament una reclamació administrativa. Des dels punts de venda no ha agradat massa la imatge que s'ha donat del sorteig i la falta de suport de Loteries i Apostes de l'Estat per resoldre aquest tema. 

 

Arran de la polèmica, el reglament de loteries és clar: els números premiats són els que realment apareixen en els filferros i la llista oficial i no els que hagin pogut llegir erròniament els nens de Sant Ildefons en un sorteig a tota velocitat amb prop de dos mil premis menors. 

 

L'error humà reconegut pels responsables del sorteig s'ha atribuït als nens de Sant Ildefons, que haurien cantat malament el número. I és que cal pensar que el control del sorteig està supervisat amb interventors i altres figures per donar seguretat jurídica i transcriure escrupolosament cada número. 

 

En tots els casos, es tracta de premis menors, de 100 euros per dècim. Durant el sorteig, els números en qüestió només es canten, la càmera que el retransmet des del Teatre Reial de Madrid no mostra les boles que acaben enfilades, per això molts demanen canvis urgents del model de sorteig. Fèlix Pons, creu que l'essència del sorteig s'ha de mantenir perquè té el seu encant, però admet que hi ha maneres de modernitzar el sistema i així evitar malentesos. També és molt crític per la manera com s'ha tractat el tema mediaticament. i creu que legalment serà complicat que es reconeguin aquests números com a guanyadors.

 

Al capdavall, doncs, el que va començar com una anècdota focalitzada amb el 59395 s'ha acabat convertint en un embolic que afecta milers de persones i posa en dubte el clàssic sorteig.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar