Publicitat
Publicitat

L'Escala suspèn el carnaval

L'Ajuntament de l'Escala i la Comissió de Carnaval han decidit suspendre l'edició del carnaval d'aquest any per l'alt risc de contagi de la sisena onada de la pandèmia. La intenció és poder recuperar la rua pel Carnaval d'Estiu al juny. 

L'Escala no es tornarà a disfressar per carnaval per segon any consecutiu. L'alt risc de contagi de la variant òmicron finalment ha impedit que es pugui celebrar la festa el pròxim 27 de febrer com estava previst. L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament i la Comissió de Carnaval han decidit suspendre l'edició d'aquest any per precaució ja que es fa impossible que tots els carrossaires puguin anar a la nau a treballar en les seves carrosses. 

Sobre la taula hi ha l'opció de celebrar el carnaval al juny amb dos possibles formats.

Des de la Comissió de Carnaval, Carles Piqué, destacava que el carnaval no és només un cap de setmana sinó que s'hi comença a treballar dos o tres mesos abans.

Sobre el format que hauria de tenir el Carnaval d'Estiu, la Comissió veu difícil que es puguin fer totes les activitats habituals del carnaval, tot i que emplaça als carrossaires i a l'Ajuntament a reunir-se més endavant per decidir-ho conjuntament. 

El carnaval és una de les festes més arrelades a l'Escala i una de les que implica més gent del poble. Malgrat no s'hagi pogut celebrar durant dos anys consecutius, no es perden les ganes de poder tornar a celebrar-lo el més aviat possible. 

La Rua del Carnaval es porta celebrant a l'Escala ininterrompudament des del 1978 quan es va recuperar la democràcia, fins el 2021 quan la Covid-19 va obligar a supendre-la per primer cop i actualment consta de fins a vuit colles de carrossaires escalencs. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar