Publicitat
Publicitat

Dues dècades exercint d'àrbitre internacional de tennis taula

Salvador Simón, banquer de professió i amant del tennis taula, és l'únic àrbitre internacional de tennis taula de la comarca de l'Alt Empordà. Va començar com a jugador, però el 1987 va debutar com a àrbitre fins que el 2001 va aconseguir el títol internacional, una distinció que l'ha portat a molts indrets del món.

L'àrbitre escalenc Salvador Simón és l'únic de la comarca de l'Alt Empordà que compta amb el títol internacional de tennis taula. A comarques gironines n'hi ha dos més: Pere Illa, de Riudellots de la Selva, i Glòria Faig de Besalú. Simón va aconseguir aquesta distinció el 2001 a Sevilla.

Al tenir el títol internacional, el tennis taula l'ha portat per exemple a França, Ginebra, Corea del Sud, Pequin, Rússia, Holanda, Portugal i Itàlia. En guarda alguna anècdota com aquesta.

Simón segueix estudiant perquè vol pujar de nivell i qui sap, si podria arribar inclus, a arbitrar en uns Jocs Olímpics.

En l'entrevista que ha concedit a l'Esports10 de Canal10 Empordà ha posat l'accent en què falten àrbitres. Per arbitrar un partit de la Superdivisió Masculina, un àrbitre cobra uns 50 euros nets, res a veure amb els gairebé 500 que cobren els tres àrbitres que xiulen cada quinze dies al camp de futbol. Per què no hi ha àrbitres de tennis taula? Els dos motius més rellevants serien que els àrbitres cobren poc i que el tennis taula és un esport minoritari.

Simón també ha parlat de la situació del CTT CER l'Escala. És optimista i espera que l'equip es mantingui un any més a la Superdivisió Masculina.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar