Publicitat
Publicitat

Situació crítica al Banc de Sang

El Banc de Sang i Teixits fa una crida d'urgència perquè les reserves estan al límit i només n'hi ha per a 5 dies. A l'Escala es podrà donar sang el pròxim 26 de gener a la Sala Polivalent.

Calen més donacions de sang per atendre els malalts als hospitals. Les necessitats diàries han augmentat des del passat mes d'octubre i calen 1.100 donacions per garantir les transfusions, especialment de plaquetes. Aquest component de la sang només té una durada de 5 dies. Per això és important mantenir un ritme de donacions constant cada dia. 

El Banc de Sang té unes reserves de seguretat per donar resposta a possibles situacions d'emergència. Amb l'augment de l'activitat de les reserves se situen ara a les 6.000 unitats. La xifra ideal són 10.000.

Per aquest motiu, s'ha organitzat una nova jornada de donació a l'Escala. Serà el pròxim 26 de gener a la Sala Polivalent, de 5 de la tarda a 9 del vespre. Per donar sang només cal ser major d'edat, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut. Si s'ha patit la Covid s'haurà d’esperar 28 dies per poder donar des de la fi dels símptomes, i si s'ha estat en contacte amb algú que l'hagi tingut però estàs vacunat amb la pauta completa i no tens símptomes, pots donar sang amb normalitat.

Tot i que no cal demanar cita prèvia, es recomana fer-ho per tal de  poder controlar l’aforament del local. L’hora reservada és orientativa i s'acceptaran donants sense reserva sempre i quant l’aforament del local ho permeti tal i com marquen els protocols de Salut.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar