Publicitat
Publicitat

La Junta Rectora del PNatural del Montgrí diu no al parc eòlic

La junta rectora del Parc Natural del Montgrí aprova la moció contra el parc eòlic Tramuntana i reclama un posicionament clar de la Generalitat, que es compromet a parlar-ne amb els ajuntaments afectats.

La sala d'actes del Museu de l'Anxova i de la Sal va acollir divendres a la tarda la reunió de la Junta Rectora del Parc Natural del Montgrí, Ïlles Medes i Baix Ter, organisme del qual en formen part tots els municipis amb part del seu terme dins els parc així com els principals agents socials i econòmics del territori. El principal punt de debat va ser la qüestió del parc eòlic tramuntana, respecte el qual es va aprovar la moció que prèviament ha passat pels plenaris de tots els ajuntaments implicats. Després de la votació de la moció, el debat es va dirigir cap a demanar un posicionament més clar de la Generalitat.

En nom de la Generalitat, hi eren presents el director genral de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Antoni Ferran; i la directora dels serveis territorials del departament d'Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació, Elisabet Sánchez. Un i altra van agrair el to del debat de la junta de divendres i van comprometre's a reunir els alcaldes per parlar específicament del parc eòlic tramuntana.

A l'apartat de precs i preguntes, es va demanar sobre el posicionament de la Generalitat respecte el cas de la venda dels terrenys de l'antiga base americana de l'Estartit, la base Loran, adquirida en subhasta per un ciutadà francès pel preu de 400 mil euros. Va rondar per la reunió el malestar pel fet que ni Ajuntament ni Generalitat haguessin participat a la subhasta. El director general de Polítiques ambientals i Medi Natural  va intervenir aquí per confirmar que la Generalitat exercirà el dret de retracte perquè aquells terrenys acabin en mans públiques.

Entre els punts tractats en aquesta junta, es van aprovar els comptes del 2011, la proposta de pressupost de 2012, amb un increment significatiu respecte l'any passat, es va repassar l'estat de la CETS (Carta Europea de Turisme Sostenible) i es va aprovar també la redacció del Pla de Protecció i gestió del medi natural i del paisatge del Parc.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar