Publicitat
Publicitat

Plaques solars a la coberta del pavelló i de Plaça Catalunya

El 42% del consum dels edificis municipals quedarà cobert amb dues instal·lacions fotovoltàiques a la coberta del pavelló municipal i de la plaça Catalunya.  Ahir es van obrir les pliques del concurs i l'actuació començarà les properes setmanes. La inversió rondarà els 160 mil euros.

Anunci 0s

Aquest dimecres s'obrien les pliques del concurs per tirar endavant aquestes dues instal·lacions fotovolàtiques de 100 kilowats de potència cadascuna i, un cop fets els informes tècnics pertinents, es farà l'adjudicació entre la dotzena d'empreses que s'hi havien presentat. Un total de nou edificis municipals veuran cobertes el 42% de les necessitats energètiques a partir d'aquesta actuació, segons les previsions del projecte. Es preveu una inversió d'uns 160.000 euros i que les plaques estiguin en funcionament aquesta primavera. En aquest sentit està previst que es comencin els treballs a principis de febrer, amb entre dos i tres mesos d'execució.

L'Ajuntament de l'Escala està incentivant també l'aposta per les energies renovables entre els habitants del municipi, a través de l'oficina tècnica per a la transició energètica i emergència climàtica (Otec), que es va crear amb l'objectiu de ser un espai municipal d'informació, difusió i formació sobre energia sostenible i de l'aplicació de mesures d'adaptació i mitigació dels efectes del canvi climàtic a l'Escala. En aquest sentit, es va decidir subvencionar un 50% de l'Impost de Béns Immobles durant cinc anys a aquelles persones que instal·lin plaques solars als seus habitatges, prèvia la corresponent autorització. El regidor de Medi Ambient, Josep Bofill, remarca que aquesta mesura s'ha demostrat efectiva i que en el darrer any s'han gestionat un total de 60 peticions, que són el triple que l'any anterior.© 2022 canal10.cat - Avís legal - Contactar