Publicitat
Publicitat

Pròrroga a les restriccions fins el 21 de gener

Tercera setmana de restriccions a la mobilitat nocturna, les limitacions de bombolles, aforaments i obligació de dur mascareta fins i tot a l'exterior. El govern ha acordat una pròrroga fins el 21 de gener.

Anunci 0s

La sisena onada de Covid-19, la protagonitzada per la variant Òmicron, es manté en índexs alarmants i els serveis sanitaris tant d'atenció primària com hospitalaris estan ratllant la saturació. A nivell local de l'Escala, els últims 7 dies s'han diagnosticat 145 casos amb PCR i test d'antígens; 255, si comptem els últims 14 dies. Això fa que l'índex de risc es mantingui molt alt, a 2.668, 150 punts per sobre de l'índex anterior. Amb això la taxa de reproducció ponderada setmanalment continua per sobre de l'1, concretament és d'1,14 (cal recordar que l'epidèmia creix mentre aquest índex és superior a 1).Xifres lleugerament inferiors a les registrades a nivell comarcal, on la taxa de reproducció, per exemple, és només dues centèssimes superior a la de l'Escala.A l'Alt Empordà, ja hi ha tres quarts de la població vacunada amb primera dosi (74,64%). Els vacunats amb la pauta completa són el 71% de la població.

I continuen les vacunacions massives. Per aquest mes de gener n'hi ha de previstes a la Sala Polivalent demà passat, dijous13, dimecres de la setmana vinent, 19 i el dijous 27 d'aquest mes de gener. Amb cita prèvia, de 16 a 19h. Sense cita prèvia, a partir de 17h i fins a esgotar existències.La vacunació per a terceres dosis es fa a partir de 40 anys d'edat. A partir de 12 anys, es pot demanar la primera dosi. Els majors de 40 anys es poden posar la 3a dosi si prèviament han estat vacunats amb Pfizer, Moderna o Astra-zeneca. Els vacunats amb Pfizer o Moderna han d'esperar 6 mesos entre segona i tercera dosi; els vacunats amb Janssen o Astra-Zeneca, tres mesos. 

L'evolució de l'epidèmia a l'Escala segueix, amb matisos, l'evolució de la resta del país. És per això que el govern català va acordar, prorrogar 15 dies les restriccions a la mobilitat aplicades a principi de les diades nadalenques. Fins el 21 de gener, es manté en peu el toc de queda nocturn entre la una i les sis de la matinada. Toc de queda que s'aplica a totes aquelles poblacions de més de 10 mil habitants amb una incidència acumulada de més de 250 casos en set dies, com és el cas de l'Escala, Torroella de Montgrí, Figueres, Castelló d'Empúries, Roses i fins arribar a 132 localitats catalanes.A banda del confinament nocturn, es mantenen també la resta de mesures restrictives, com la limitació de les bombolles i que el número absolunt no superi les 10 persones tant a l'interior com a l'exterior i tant en l'àmbit privat com en el públic.La capacitat màxima a l’interior de bars i restaurants continuarà sent del 50% (i del 100% a les terrasses), mentre que l’aforament a comerços i empreses de serveis serà del 70%, el mateix percentatge que en instal·lacions i equipaments esportius tancats. Els locals d’oci nocturn romandran tancats, mentre que l’aforament de sales de concert, teatres, cinemes, auditoris i circs amb carpa serà del 70%, percentatge que també s’aplica a sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies. El teletreball es manté com a prioritari en l’Administració de la Generalitat i es recomana fermament en l’àmbit laboral privat. El Govern de la Generalitat insisteix en la necessitat de seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la COVID-19, com ara fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància sempre que sigui possible i aplicar les mesures higièniques i de ventilació. A totes aquestes, cal afegir-hi les mesures de prevenció que s'apliquen als centres escolars i que vam repassar a l'informatiu d'ahir, dia que s'estrenava el segon trimestre del curs escolar, després de l'aturada nadalenca.© 2022 canal10.cat - Avís legal - Contactar