Publicitat
Publicitat

Inici d'una nova veda de pesca de peix blau

Les teranyines del port de l'Escala han iniciat avui un mes de veda de pesca. El sector estaria disposat a fer dos mesos, però es queixen que sense ajuda de l'administració no poden tenir les embarcacions parades més d'un mes.

Anunci 0s

Un desembre més, les embarcacions d'encerclament del port de l'Escala i de tot el litoral gironí fan una aturada biològica. Aturada que s'aprofita per a fer manteniments diversos, descans de vacances, al temps que es fa un gest envers la regeneració dels bancs de peix.Enrere es deixa una temporada complicada en què no s'ha venut al preu que hauria estat desitjable i que s'acaba amb mal temps.

L'aturada dura un mes, període durant el qual els pescadors reben un ajut de la UE per compensar el temps no treballat. Els armadors estarien disposats a fer dos mesos d'aturada, però els ajuts només els compensen un mes.

Pel que fa als recursos pesquers, el principal problema és la talla del peix. De peix n'hi ha molt, diu Lluís Sureda. Però no creix. Una causa podria ser l'escalfament de la temperatura de l'aigua.

Un altre motiu podria ser la proliferació de les tonyines, cada cop més abundants.

Després de l'aturada, les quatre teranyines amb base al port de l'Escala tornaran a la feina el 23 de gener.© 2022 canal10.cat - Avís legal - Contactar