Publicitat
Publicitat

Pujolboira i el Grup 69

Els artistes del Grup 69 recorden la figura de Pujolboira i el paper que aquest va jugar en aquest grup artístic empordanès. Un col·lectiu que ha deixat un llegat que serà recordat als annals de la història artística del segle XX.

Ricard Ansón, Daniel Lleixà, Josep Ministral i Lluís Roura, es van trobar aquest diumenge al migdia a l'Alfolí per a recordar i homenatjar la figura de Ramon Pujolboira amb qui van formar el Grup 69. I van protagonitzar una amena tertúlia carregada de recoreds i anècdotes del que va fer i va significar aqueset grup per a la història artística d'aquest país i més específicament de l'Empordà.Per a Lluís Roura, avui en dia el Grup 69 s'ha de considerar "històric".

I dins aquest grup, Ramon Pujolboira, per a Lluís Roura complia el rol d'intel·lectual.

La primera obra creada de forma col·lectiva per aquest grup va ser el mural "Cinc visions d'un espai empordanès" creat el 1984 a mode d'homenatge a Salvador Dalí. Els cinc membres del grup ja tenien perfils artístics molt concrets. Amb tot, el grup va ser un racó d'aprenentatge per a tots cinc.

Un element cohesionador del grup, però, va ser també la gastronomia. I és que al voltant d'una taula, els cinc artistes van passar-s'ho molt i molt bé.

La trobada d'ahir era un acte més de tots els que la Fundació Ramon Pujolboira ha convocat entorn l'exposició retrospectiva que es pot veure fins a finals de gener a l'Alfolí de la Sal. I és que l'obra ha deixat Pujolboira és el millor recordatori de l'artista. Una obra molt profunda, segons Daniel Lleixà.

En la mateixa línia s'expressava el periodista Jordi Jordà, membre de la Fundació Pujolboira.

Vinculat amb l'exposició "Pujolboira, apropar-se a la pintura" durant el mes de gener s'han programat, pel diumenge 9 de gener, el concert del grup "Twin Picks", amb l'estrena inclosa de la cançó "3 colors". I ja a finals de gener, el dissabte 29 de gener, el concert-vermut amb el contrabaixista Carles Benavent i el pianista Roger Mas.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar