Publicitat
Publicitat

El projecte Marina 4 a l'Escala

Un grup de vint-i-cinc experts en patrimoni marítim de França es troben aquesta setmana a l'Escala, dins el projecte Marina 4, subvencionat per la Unió Europea, per analitzar l'impacte de la recuperació del patrimoni marítim en el turisme.

El projecte Marina 4, subvencionat per a la Unió Europea, arriba a l'Escala amb l'estada de 25 professionals experts en patrimoni marítim de França. Durant tota aquesta setmana visitaran els museus locals i diferents espais relacionats amb el patrimoni marí local per treballar l'impacte d'aquests i compartir experiències. 

 

L'Associació ha escollit l'Escala per a la seva quarta edició, arran d'una trobada amb la directora del Museu de l'Escala, Lurdes Boix quan va visitar França per parlar de la Festa de la Sal i la seva candidatura a la UNESCO. 

 

"L'Escala és un exemple pel tema del patrimoni marítim, per captar públic local i per l'organització de les seves festes i fer participar el públic. Això és molt interessant i requereix ser ensenyat" 

El primer dia de l'estada van visitar l'Alfolí i també la casa de pescadors de Can Cinto Xuà, fins al 3 tenen previst visitar també les barraques de pescadors de la Creu, el Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries i una de les fàbriques de salaó de l'Escala. També s'han interessat per conèixer les activitats i el funcionament del Club Nàutic de l'Escala, la confraria de pescadors, el centre d'interpretació del peix Maram i la restauració de barques a les drassanes de l'Escala. 

 

"Pels 25 professionals que representen l'associació és important rebre un ensenyament del museu de l'Escala o l'alfolí per aprendre a optimitzar el seu funcionament per valorar el patrimoni i pq no fer projectes junts" 

 La cloenda d'aquesta setmana de treballar serà divendres on es visitarà una subhasta de peix iés farà una sessió de treball a les drassanes.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar