Publicitat
Publicitat

Una vintena de persones assisteixen a l'acte commemoratiu del 25N a l'Alfolí

L'Alfolí de la Sal va acollir el divendres al vespre l'acte commemoratiu del 25N. Les regidores del plenari van llegir el manifest i tot seguit es va fer una xerrada de sensibilització. L'acte va acabar amb un concert a càrrec de la cantautora empordanesa Joina. 

Una de cada tres dones pateix violència masclista diàriament, en l'àmbit laboral o familiar. És la dada amb la qual la regidora a l'Ajuntament de l'Escala, Marta Rodeja, donava el tret de sortida a l'acte commemoratiu del 25N a l'Alfolí de la Sal. Rodeja, assegurava que s'ha de treballar perquè els joves i adolescents, reconeguin i denunciïn les violències.

Un dels problemes de base de les violències de gènere, és que estan acceptades per la societat i no s'identifiquen com a discriminació. 

Rodeja va dir que és feina de les administracions fer polítiques d'igualtat però també de cadascú trencar amb aquestes normes socials i aconseguir un canvi. 

L'acte va començar amb la lectura del manifest per part de les regidores del plenari escalenc i tot seguit es va dur a terme la xerrada sobre violències masclistes a càrrec de l'associació La Nut. Van posar el punt de mira en la base d'aquestes violències i a on es troben. 

Unes violències que tenen forma d'iceberg, i són difícils d'identificar, de fet, només es denuncien un 26% dels casos. 

Amb tot, un missatge positiu.

L'acte va concloure amb l'actuació de l'artista empordanesa Joina, una cantautora difícil d’emmotllar en un sol gènere musical. Graduada en piano clàssic a l'Esmuc, Joina combina influències musicals molt diverses i les seves lletres són de caire reivindicatiu, empoderament i feministes. Enguany es troba presentant el seu segon disc, ÒRBITA 9.18 estrenat al febrer. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar