Publicitat
Publicitat

Premi d'assaig Josep Vallverdú per a Eusebi Ayensa

Eusebi Ayensa guanya el premi Josep Vallverdú d'assaig amb l'obra "De l'una a l'altra riba (un homenatge a Grècia)". Un llibre que aborda les relacions culturals catalanogregues, des de l'òptica grega i gestat durant els anys que va dirigir l'Institut Cervantes d'Atenes.


Anunci 0s

"De l'una a l'altra riba (Un homenatge a Grècia)", és una reivindicació de les arrels mediterrànies de Catalunya, l'escriptura del qual arrenca en el temps què Ayensa va dirigir l'Institut Cervantes d'Atenes. (2007-2012) Anys en què es van organitzar des de l'Institut una sèrie d'actes que posaven en relleu aquestes relacions. Actes com el centenari de les excavacions a Empúries o els 700 anys de l'arribada dels almogàvers a Grècia. 

02

El llibre té una evident vessant reivindicativa de la mediterraneïtat de Catalunya i escrit des de l'òptica grega.

Aquesta reivindicació coincideix amb un temps de reivindicació del passat clàssic grec i romà, matèries cada dia més menystingudes a l'ensenyament secundari.

El premi consisteix en un trofeu, una aportació econòmica i la publicació del llibre, que veurà la llum en l'edició de l'any vinent.© 2022 canal10.cat - Avís legal - Contactar