Publicitat
Publicitat

El jove futbolista Oriol Benet parla de la seva aturada cardíaca

La Federació Catalana de Futbol, i la seva Fundació, la Fundació Messi, Fundació La Caixa i CardioSOS han engegat una campanya valorada en 200.000 euros que pretén cardioprotegir els espais esportius que encara no ho estan. Els desfibril·ladors poden salvar vides i un cas conegut és el d'Oriol Benet, que als 15 anys va patir una aturada cardíaca. El figuerenc ha parlat pels mitjans de comunicació locals.

El 19 de maig de 2021, la vida d'Oriol Benet va fer un gir inesperat. Mentre escalfava per un partit va patir una mort sobtada als 15 anys. Gràcies a un desfibril·lador que hi havia al camp de futbol, el jove jugador segueix viu. Benet jugava amb el cadet A de la UE Figueres i aquell dia s'enfrontava a l'Escala.

El jugador va estar dies a l'UCI i dies després va retornar el camp i li van fer un reconeixement en què també hi havia els sanitaris que el van traslladar a l'hospital. 

Aquest no ha estat l'únic cas malauradament en els darrers mesos. El jugador d'hoquei de 15 anys, Joel Pagès; la patinadora de 20, Mireia de la Cruz o Ferran Duran, jugador de futbol del Maià també han passat per aquest mal tràngol. Sortosament tots s'han salvat. Duran va patir, el passat 12 d'octubre, cinc aturades.

El Vilafant de futbol ha estat un dels primers clubs de la comarca que ha rebut un desfibril·lador de la Federació Catalana de Futbol en el marc de la campanya 'Tots som un batec'. Santi Masó, el seu president, porta el DEA al cotxe.

La Federació, juntament amb la seva fundació, la Fundació Messi i CardioSOS han iniciat una campanya valorada en 200.000 euros que té com a objectiu cardioprotegir els espais esportius.

La Tertúlia Esportiva la podreu seguir avui dimecres a les 21 i 23.30 hores de la nit per Canal10 Empordà.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar