Publicitat
Publicitat

El Cor País Meu clou el cicle d'Arrel i amb Salero

Un espectacle d'homenatge a Jacint Verdaguer, cantat pel Cor País Meu, dirigit per Ramon Manent marca el punt i final del cicle d'Arrel i amb Salero d'enguany.  VA omplir la sala d'actes de l'Alfolí

El cicle "D'arrel i amb salero" d'enguany s'ha clòs precisament amb una estrena. La de l'espectacle "Cantar Verdaguer", tot un homenatge a la poesia del poeta de Folgueroles a través de les músiques que hi han posat músics i compositors del nostre país com Candid Candi, Amadeu Vives, Josep Tàpies, Jaume Arnella, Rafel Subirats o Roger Mas, entre d'altres.El concert es va fer a l'Alfolí de la Sal que, sense limitacions d'aforament, s'omplia per a l'ocasió amb un públic que va agrair amb sonors aplaudiments les interpretacions de la quinzena de components del Cor País Meu que dirigeix Ramon Manent. Per aquest muntatge s'ha afegit a la colla l'actor Baltasar Fonts que fa d'enllaç de la tria de cançons ara llegint un poema ara un text propi explicatiu de la vida i l'obra verdagueriana.Per aquest muntatge, el Cor aborda la rica diversitat de temàtiques que el poeta tractà. Des de l'amor a Catalunya i l'enyorança de la terra en els seus viatges a l'altra banda de l'Atlàntic; el profund coneixement de rondalles i mites del nostre imaginari; la seva reflexió trascendent sobre la vida, la mort i el sofriment humà; o l'èpica i el lirisme apassionat en tot el que veia i tocava...Ramon Manent, director del Cor, es mostrava molt satisfet de com havia anat l'estrena de l'espectacle.

El Cor vol portar ara l'espectacle arreu. Val a dir que la primera actuació concertada, per a la primavera vinent, és la de Folgueroles, vila nadiua de Verdaguer.L'estrena de dissabte era la clausura del quart cicle d'Arrel i amb Salero, que enguany ha estat especialment marcat per la pandèmia. Sense anar més lluny, el concert de Verdaguer s'havia hagut de suspendre dos cops. En tot cas, les cinc actuacions d'enguany han tingut molta acceptació i consoliden una programació que, de cara a l'any vinent, anirà a més.

L'Arrel i Salero  de 2022 mantindrà el calendari de programar mitja programació el mes de juny i l'altra mitja a la tardor.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar