Publicitat
Publicitat

Punt final del cicle de converses 'literatura i ruralisme' de la Càtedra Víctor Català

El cicle Literatura i ruralisme organitzat per la Càtedra Víctor Català ha posat el punt final amb la conversa amb Carlota Gurt, moderada per Mita Casacuberta. Durant les sessions s'ha reflexionat i debatut sobre les implicacions de l'ambientació rural en la literatura catalana des de la perspectiva més contemporània. 

L'Alfolí de la Sal ha acullit la quarta i última conversa sobre literatura i ruralisme, organitzada per la Càtedra Víctor Català. El cicle pretenia posar de manifest la reivindicació actual, per part de diversos narradors en llengua catalana, de l'ambientació muntanyenca i rural en les seves obres literàries. Així, doncs, el cicle ha comptat amb la participació de diversos autors d'obres que la crítica literària ha pogut qualificar de 'neorural'. És el cas de l'última autora convidada, Carlota Gurt, qui ha publicat recentment la novel·la 'Sola'. Una obra de la qual la mateixa autora, en rebutja l'etiqueta de rural o neorural.

Aquesta discordància entre la crítica i els escriptors, és un dels temes més debatuts i reflexionats durant les converses que s'han anat fent.

Sola és una novel·la d'intriga psicològica que submergeix el lector en la vida de la Mei, una dona que marxa a viure sola a una masia per escriure. És la història de la seva solitud impenitent narrada en un compte enrere agònic de 185 dies. 

Amb la conversa amb Carlota Gurt, la Càtedra Víctor Català ha posat el punt final al cicle de converses amb un balanç molt positiu de participació i de contingut. 

Totes les converses es poden recuperar a la pàgina web de la Càtedra Víctor Català. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar