Publicitat
Publicitat

ERC fa gestions a Madrid per la piscina del Voramar

ERC ha demanat al govern central quines són les intencions respecte la piscina de l'hotel Voramar si finalment aquell espai reverteix a usos públics. Aquest matí, el senador republicà Jordi Martí n'ha explicat els detalls.

Les preguntes articulades des de la bancada republicana del senat incideixen en dos aspectes. Un, de caire tècnic, en el sentit de si s'ha estudiat la funció de primera barrera contra els embats dels temporals de llevant; i l'altre, en la idea de comprometre l'estat a elaborar un projecte per a la renaturalització parcial d'aquell espai.

A nivell local, la portaveu d'ERC a l'Ajuntament, ha apuntat com aquell indret té un cert valor patrimonial per a la població de l'Escala i que fora bo recuperar-lo per a usos públics, més que no pas eliminar tots els rastres de l'ocupació d'espai marítimo-terrestre.

 Amb la compareixença que han fet avui senador i regidors republicans han volgut fer palesa la voluntat de ser útils en la gestió de l'expedient obert des que s'acabà el termini d'ocupació d'aquell espai.

La piscina del Voramar es va inaugurar per la revetlla de Sant Joan de 1960. Es va programar una festa de primer nivell, amb desfilada de moldels, festival nàutic de ballet aquàtic i exhibició de salts de trampolí i els convidats van gaudir d'un sopar buffet d'alta volada. La piscina va ser construida per l'empresa barcelonina "Olimpia - Construcciones Deportivas Juan Ricart", essent la primera piscina d'Europa guanyada al mar. Des de la seva inauguració es va convertir en un espai carregat de glamour, arribant a atreure artistes i famosos en uns anys en què el boom de la indústria turística va impulsar el municipi i el país a sortir de l'autarquia franquista.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar