Publicitat
Publicitat

Millora la situació covid a les escoles de l'Escala

La situació covid a les escoles millora després d'haver de confinar més d'un grup. L'Escola Empúries va arribar a tenir fins a 6 grups confinats i l'Esculapi 4. Aquests brots han disparat els indicadors col·locant l'Escala a la zona d'alt risc de contagi de la pandèmia.  

Es disparen els indicadors de la pandèmia a l'Escala. Actualment l'RT, la taxa de reproducció del virus, es troba a 1.79 punts, quan per poder tenir controlada la pandèmia hauria d'estar per sota de l'1. Els últims 14 dies s'han notificat 47 casos positius, el que fa que ja siguin 848 els positius acumulats des de l'inici de la pandèmia al municipi. 

Aquest augment de positius ha afectat directament als centres escolars de l'Escala. Tan l'Empúries com l'Esculapi han hagut de confinar alguns grups.En el cas de l'escola Empúries, la setmana passada va arribar a tenir fins a 6 grups confinats, mentre que aquesta setmana ja només n'hi ha un. Malgrat la millor, demà es farà un cribratge massiu de forma preventirva, per tal de detectar possibles positius assimptomàtics.

A l'Esculapi, des de l'inici de curs, ha hagut de confinar 4 grups i aquest dilluns va tornar l'últim grup, de manera que actualment ja no hi ha cap grup confinat. 

Sobre la possibilitat de treure's la mascareta a l'hora del pati, asseguren és molt positiva i esperen que s'aprovi aviat. 

De vegades, en localitats o regions sanitàries amb baixa densitat de població i un comportament de pocs contagis, qualsevol petit increment pot distorsionar les dades de risc sense que la situació sigui de gravetat.

La situació per tant ja millora a les dues escoles i resten a l'espera de la decisió de la reunió interterritorial que podria pronunciar-se sobre l'ús de la mascareta al pati de les escoles.  



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar