Publicitat
Publicitat

Conversa amb Antoni Pladevall

La segona conversa del Cicle - Literatura i ruralisme compta amb l'escriptor i doctor en filologia clàssica, Antoni Pladevall. Una conversa moderada per Mariàngela Vilallonga, catedràtica de filologia llatina a la Universitat de Girona i exconsellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El cicle Literatura i ruralisme que organitza la Càtedra Víctor Català aquesta tardor, pretén reivindicar l'ambientació muntanyenca i rural de les obres literàries de diversos autors actuals. Per a la segona conversa s'ha comptat amb l'escriptor Osonenc Antoni Pladevall, ell és autor entre altres d'obres com: 'La lliça bruta', la premiada 'Terres de lloguer' o la més recent 'La clau anglesa'. Novel·les on el món rural li trobem present i també molt detallat, i on l'autor mostra una part important de la seva vida a pagès. 

 

Una conversa moderada per la catedràtica i exconsellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga. Ell mateix explicava durant la conversa la importància d'autors com Víctor Català o Prudenci Bertrana, pares de la novel·la rural i no sempre ben vistos per a la societat. 

 

L'objectiu del cicle és reflexionar i debatre sobre les implicacions de l'ambientació rural en la literatura catalana més actual.

  

El cicle continuarà aquest mateix divendres dia 12 a les set de la tarda amb la conversa entre Miquel Martín i Anna Perera. I finalitzarà la setmana vinent, amb Carlota Gurt i Margarida Casacuberta.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar