Publicitat
Publicitat

Proposta de 30 milions de pressupost, 10 en inversions, amb suport d'ERC i JxC

L'equip de govern municipal porta a ple un pressupost de 2022 de 30 milions d'euros, 10 dels quals per inversions estratègiques. S'ha garantit l'aprovació ja que compte amb el suport d'Esquerra Republicana i Junts per Catalunya.

L'ajuntament de l'Escala aprovarà un pressupost per 2022 que s'acosta als 30 milions d'euros, un 3 i mig per cent més que el de 2021.Es qualifica de pressupost continuista, on en destaca la xifra de 9 milions d'euros que es destinaran en inversions estratègiques.Globalment es centra en tres àmbits: la transformació estratègica del municipi, combatre l'emergència social i la consolidació de la reactivació econòmica.Els comptes de 2022 tenen el suport d'Esquerra Republicana i de Junts per Catalunya  gràcies a acords en mobilitat sostenible, carrils bici, el pas endavant cap una transició energètica real, el manteniment d'equipaments esportius o la gestió dels aparcaments.

Les inversions es reparteixen en serveis, medi ambient, la via pública, mobilitat o els aparcaments.En destaquen partides pel passeig Lluís Abert i per l'amplicació de l'aparcament de Plaça Catalunya.Entre d'altres. també hi ha prevista una inversió de prop de 4 milions d'euros per urbanitzar el barri dels Emperadors.Pel que fa a les partides relacionades al l'atenció a les persones es crearà l'Oficina d'atenció a la gent gran.El pressupost de 2022 contempla també partides de suport  a empresaris i comerciants, per continuar la promoció d'un turisme sostenible i de qualitat, i per a reactivar l'activitat cultural, amb més d'un milió d'euros destinat a les entitats del municipi.Entre d'altres, es continuarà la museïtzació del Clos del Pastor.

En educació es destinaran més de 30mil euros a l'àrea d'educació, afegint classes de reforç per l'edat adolescent  i continuant amb els programes destinats als més joves. Es renovarà l'edifici del Punt Jove  l'Esbotzada.Els pressupostos van acompanyats de les ordenances municipals, on es congelen Impostos i taxes.També hi ha un rebaix al deute del municipi, que ha passat dels 12 milions d'euros a poc més de mig milió, amb un endeutament que ha passat de més del 80 per cent al 3 i mig per cent.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar